bazART.dkFORSIDE
OM BAZART
ART-TO DO!
KONTAKT
NYHEDER
Hjælp til søgning
Find en kunstner i databasen

Oprettet: 2007-01-12 09:35:08
 
 
Arrangementstype
Kunstudstilling
 
 
Titel på arrangement
”DIMWENAYI”
 
 
Kunstner
 
 
Sted
Skive Bibliotek
 
       
 
Anbefalet af
Stig Seidenfaden (Skive Bibliotek)
 
 
Telefon nr.
 
Beskrivelse
Billedkunstneren Johnny Kabongo kommer fra Afrika og nærmere bestemt Congo Kinshasas, som tidligere hed Zaire. Udstillingen som vistes på Skive Bibliotek kaldte vi ”DIMWENAYI” som betyder ”kom og se”. Johnny bor i Oddense i Salling nær Skive. Han har tre børn med sin smukke kone, og da han i februar 2005 kom til Danmark som kvoteflygtning, havde han en stor fotomappe med sig. Den rummede en lang række fotos af imponerende malerier han havde lavet i Afrika, hvor han levede af at være kunstner. Da nogle medlemmer af foreningen Kultur på Tværs så mappen, så stod det straks klart for dem, at der var tale om en stor og spændende kunstner. Gennem Dansk Flygtningehjælps Kulturbestyrelse lykkedes det at skaffe penge til materialer til Johnny, så han igen kunne komme i gang med sit arbejde. Johnny har udstillet på flere biblioteker, pengeinstituter, rådhuse mm.
 
Anmeldelse
Johnnys kunst er dekorativ, farverig og stiliseret og rummer mange afrikanske elementer og symboler. Samtidig udstråler den glæde og rytmisk sans. Med sin dynamik, livsglæde og umiddelbarhed appelerer den til såvel børn som voksne - og det på trods af at den er opbygget after helt andre principper end dem "vestlig" billedkunst generelt er.
 .
 
 
Arrangementstype
Kunstudstilling
 
 
Titel på arrangement
”DIMWENAYI”
 
 
Kunstner
 
 
Sted
Skive Bibliotek
 
       
 
Anbefalet af
Stig Seidenfaden (Skive Bibliotek)
 
 
Telefon nr.
 
Beskrivelse
Billedkunstneren Johnny Kabongo kommer fra Afrika og nærmere bestemt Congo Kinshasas, som tidligere hed Zaire. Udstillingen som blev vist på Skive Bibliotek kaldte vi ”DIMWENAYI”, hvilket betyder ”kom og se”. Johnny bor i Odense i Salling nær Skive. Han har tre børn med sin smukke kone, og da han i februar 2005 kom til Danmark som kvoteflygtning, havde han en stor fotomappe med sig. Den rummede en lang række fotos af imponerende malerier han havde lavet i Afrika, hvor han levede af at være kunstner. Da nogle medlemmer af foreningen Kultur på Tværs så mappen, stod det straks klart for dem, at der var tale om en stor og spændende kunstner. Gennem Dansk Flygtningehjælps Kulturbestyrelse lykkedes det at skaffe penge til materialer til Johnny, så han igen kunne komme i gang med sit arbejde. Johnny har udstillet på flere biblioteker, pengeinstituter, rådhuse mm.
 
Anmeldelse
Johnnys kunst er dekorativ, farverig og stiliseret og rummer mange afrikanske elementer og symboler. Samtidig udstråler den glæde og rytmisk sans. Med sin dynamik, livsglæde og umiddelbarhed appelerer den til såvel børn som voksne - og det på trods af at den er opbygget efter helt andre principper end dem "vestlig" billedkunst generelt er.
 .
 
Opret profil     Her du rettelser til din profil      Opret anbefaling      Arrangøreres anbefalinger