bazART.dkFORSIDE
OM BAZART
ART-TO DO!
KONTAKT
NYHEDER
Hjælp til søgning
Find en kunstner i databasen
Ahang Ensemble

kurdisk musikgruppe

Ahang Ensemble består grundlæggende af 6 medlemmer i Danmark men samarbejder også med 15 kurdiske og europæiske musikere. Gruppen har eksisteret i over 6 år og spiller kurdisk pop musik. Navnet Ahang betyder melodi på kurdisk. Gruppens medlemmer består som udgangspunkt af af prof. kurdiske musiker fra Iran, Irak, Tyrkiet og Syrien. Men der er altid gæster fra andre nationaliteter i gruppen. Gruppen har afholdt flere koncerter ved forskellige arrangementer i Europa.

Arrangementer:

Ahang Ensemble består af musikerne Masoud, Dalir, Dana, Goran og Alireza. Sammen har de spillet kurdisk musik i forskellige sammenhænge ved koncerter og fester siden 1986. De har optrådt både i Danmark og andre europæiske lande.

Kontakt information

Ahang Ensemble
2450 København SV

Mobil: 22513596
E-Mail: ?@?

Oprindelsesland: Kurder

Kontakt person

Masoud Mohammadi
Ryparken 176, 1.t.v.
København Ø
22513596

Anbefaling

Orientalsk Handels Bazar

Beskrivelse: Jeg hørte Ahang Ensemble to gange i 2007. Dels da vi inviterede dem til at spille i Skive til et udendørs arrangement og dels i Verdenskulturcentret i København som afslutning på en Kurdisk Kulturuge. Musikerne kommer fra såvel den tyrkiske som den iranske og irakiske del af Kurdistan. Dette afspejles i deres repertoire. De spiller ofte i Skandinavien og Nordeuropa. Ahang Ensembles musik er spændende for folk med musikalsk og kulturel interesse, da det giver et musikalsk indtryk af den kurdiske kultur. På forsangeren Masoud Mohammadis hjemmeside www.staff.dhi.dk kan man desuden læse om hans liv, baggrund og andre cd-udgivelser.

Anmeldelse: Ahang Ensemble synger på kurdisk og genren er en blanding af pop - og kurdisk folkemusik. Tempoet i sangene er hurtigt, og stemningen er en blanding af glæde, intensitet og sjæl. Masoud Mohammadi bruger sin stemme, så den spænder over flere tonelejer og lægger meget følelse i sangene. Således er der nerve og energi når de optræder, og de mange forskellige instrumenter byder på fine detaljer og variationer og placerer gruppen indenfor genren verdensmusik. .

Sted: Posthustorvet i Skive
Anbefalet af Stig Seidenfaden - Kultur på Tværs

Oprettet: 2008-02-11 15:38:28

 

.
Tilbage
Opret profil     Her du rettelser til din profil      Opret anbefaling      Arrangøreres anbefalinger