bazART.dkFORSIDE
OM BAZART
ART-TO DO!
KONTAKT
NYHEDER
Hjælp til søgning
Find en kunstner i databasen
Kaywan Mohsen

foredragsholder, instruktør, producer, rapper, skuespiller

Kaywan Mohsen er instruktør, manuskriptforfatter, musiker og debattør. Han har produceret to spillefilm: "Øje For Øje" og ”Made in Denmark”.

Filmen "Øje for Øje" viser, hvordan det danske samfund med sin etnicitet ser ud for en person, der er uden fordomme og uden bestemt tilhørsforhold. Hovedpersonen reflekterer over samfundet ud fra et neutralt menneskes syn, og hverken som etnisk minoritet eller som etnisk dansker. En holdning, som hvis folk tog den til sig, ville udviske en masse had, angst og fordomme, og forbedre det multikulturelle samfund, som vi i dag er på vej hen imod. I filmen gennemgår hovedpersonen en vigtig proces. En proces, der går fra det gamle testamente, til det nye testamente. Fra "øje for øje" til "hvis du kun elsker din nærmeste, hvad løn har du så at vente?". Denne religiøse vending, stammer fra instruktørens personlige "moove" fra en muslimsk omkreds og til et mere kristent holdepunkt.

"Made in Denmark" er den dengang kun 20-årige Kaywan Mohsen beskrivelse af sit møde med Danmark. Filmen er et selvbiografisk portræt, som beskriver kunstnerens meget personlige oplevelser med indvandrere og danskere. Filmen er dobbeltprisbelønnet på "Festival of festival", Århus Filmfestival 2002 og på Odense International Film Festival. Filmen er blevet vist i biograffer og landsdækkende TV i indland og udland.

Kaywan modtog i 2005 Dansk Flygtningehjælps Kunstnerpris.

Kaywan Mohsen har på baggrund af succesen med den prisbelønnede film "Made in Denmark", som er vist på både DR og SVT, holdt foredrag og debatarrangementer på talrige skoler, gymnasier, klubber, biblioteker over hele landet.

Udgivelser

2007: "Øje for Øje", Spillefilm
2004: "Made In Denmark" Novellefilm
2003: "The K.O" Musikvideo
2003: "Never Forget" Musikvideo
2003: Soundtracket "Made In Denmark"

Arrangementer:

Filmvisning og debatarrangement
Intentionen med debatarrangementet er at udfordre publikum på etik og moral. Intensionen med arrangementet er at publikun får åbnet øjene for, at folk og medierne har positiv fokus på vores forskelligheder frem for vores ligheder.

Model for arrangement
1. Møde og kort foredrag m. Kaywan.
2. Made In Denmark vises (51 min.).
3. Spørgsmål og svar.
4. Kaywan viser brudstykker af sin nye spillefilm "Øje For Øje".
5. Debat.

• Målgruppen er alle folk - uanset alder, køn, etnicitet eller religion.
• Varighed: 2-3 timer
• Pris for arrangementet: 5000,- kr.

Kontakt information

Kaywan Mohsen
8210 Århus V

E-Mail: ?@?
Hjemmeside: www.royal1.dk

Oprindelsesland: Afghanistan
Fødselsår 1985
Boet i Danmark siden 1988

Anbefaling

"Made in Denmark" instrueret af Kaywan Mohsen

Beskrivelse: Den 20-årige Kaywan Mohsen beskriver med filmen "Made in Denmark" sit møde med Danmark. Filmen er et selvbiografisk portræt, som beskriver kunstnerens meget personlige oplevelser. Den handler om den rå virkelighed blandt unge drenge i storbyens natteliv med vold og stoffer

Anmeldelse: Temaet i filmen gik rent ind hos publikum, hvoraf en stor del var unge indvandrere. .

Sted: Medborgerhuset, Blågården
Anbefalet af Ågot berger - Blågårdens Bibliotek

Oprettet: 2005-12-19 11:52:39

 

.
Tilbage
Opret profil     Her du rettelser til din profil      Opret anbefaling      Arrangøreres anbefalinger