bazART.dkFORSIDE
OM BAZART
ART-TO DO!
KONTAKT
NYHEDER
Hjælp til søgning
Find en kunstner i databasen
Saied Masoudian

digter, manuskriptforfatter, filminstruktør, billedkunstner

Saied Masoudians digtsamling fra oktober 2009 "Fiskens uendelige tørst" er hans første bog. Saied Masoudian har dog som filmmand skrevet og instrueret flere film. Bl.a. dokumentarfilm om kunst og arkitektur, vist på Lokal TV'et Byens Lys 1990-93. Masoudians fiktionsfilm handler primært om, hvordan det føles at være fremmed uden for sit hjem. Han var instruktørassistent og manuskonsulent på 'Min smukke nabo' (1999) og har selv skrevet og instrueret tre novellefilm, 'Viden vil sprede rygtet om den fremmede fugl' (2002), 'The Wet Accident' (2003 i Norge) og 'Den sidste dør' (2005/06). Seneste filmudspil fra Saied er novellefilmen ”Mettes Overskyede Verden” fra 2007. I slutningen af året 2007 optog Saied en musikvideo over nummeret "Az gham bego" sammen med gruppen TM som består af iranske og iransk/danske musikere. I 2008 optog Saied en kortfilm i Iran omkring temaet krig. Saied arbejder p.t. med en synopsis om en asylansøger i en flygtningelejr og en idé til en animationsfilm om globaliseringens fordele og ulemper. Endelig er Saied igang med at udgive en digtsamling på dansk.

Billede 3, og 4 er hhv. taget fra filmen "Røgen vil sprede rygtet om den fremmede fugl", musikvideoen "Az gham bego" og filmen "Den Sidste Dør".

Som skulptør arbejder Saied Masoudian bl.a. med materialer som gasbeton og fedtsten. Hans værker er miniskulpturer, hvor elementet trappe ofte er anvendt. Saied Masoudian forklarer om symbolbrugen i hans værker: "Trappen er et symbol på udvikling, et redskab som muliggør at vi ser det billede vi havde tegnet for os for en bedre udsigt, en gang i fremtiden."

Kontakt information

Saied Masoudian
Forhåbningsholms Alle 35, st. th
1904 Frederiksberg C

Telefon: 6063 4944
E-Mail: hotroof2004@yahoo.com

Uddannelse: Diverse filmkurser. HF.
Oprindelsesland: Iran
Fødselsår 1956
Boet i Danmark siden 1985

Anbefaling

Anmeldelse af digtsamlingen "Fiskens uendelige tørst"

Sted: Ørnens Forlag, 140 sider, 128 kr.
Anbefalet af Connie Bork

Oprettet: 2009-10-13 11:54:04

 

.
Tilbage
Opret profil     Her du rettelser til din profil      Opret anbefaling      Arrangøreres anbefalinger