Få styr på disse skattesatser inden det nye år

Når året skifter, så er det for sent at få styr på visse ting. Derfor er det vigtigt, at man handler inden året skifter. Lige nu er der rigtig mange danskere, der handler med krypto. De har måske solgt eller overvejer at sælge deres beholdninger. Man kunne også overveje at sælge en lille del, for det kan have betydning for ens skat.

Skatten på bitcoin og andre kryptoer

Mange tror stadigvæk, at skatten på bitcoin og andre ting er et kompliceret emne. Der er dog en masse eksempler på, hvordan det er blevet beskattet før. Der skal ikke så mange søgninger til, og så har man et svar. Det er muligt at få oprettet en rapport, så man nemt kan få beregnet sin skat ved at besøge den ovenstående hjemmeside. Så slipper man for selv at regne ting ud, og så undgår man en masse fejl og det kendte skattesmæk – ingen vil have det.

Skatten på aktier og lignende

Hvis du logger ind på din aktiekonto lige nu og tjekker hvor meget du er i plus i år og dette tal er en del over 50.000 kroner, så kunne du overveje at realisere din gevinst. Du kan overveje det, hvis du ikke mener, at den aktie er nået til toppen. Du kan nemlig sælge og betale en relativt lav skat af din gevinst. Aktieskatten i sidste indkomstår var på 27 procent op til 56.500 kroner. Det kan derfor være fordelagtigt at gøre. Kommer du højere op end det, så kommer du op på en skattesats på hele 42 procent, hvilket er ekstremt højt og et af de højeste.

 

Du skal ikke opfatte den artikel som rådgivning inden for skat og investeringer. Denne artikel skal blot anses som informativ, og du skal kontakte en specialist, før du tager finansielle beslutninger, da de ikke skal være baseret på denne artikel.