En oversigt over Jordan 1: Den sneaker, der ændrede sneakers for altid

I dag forstår de fleste sneakersamlere værdien af at samle på sneakers fra en bestemt æra eller fra et bestemt mærke, ligesom at investere i aktier. Det betyder, at du bør købe sneakers fra en bestemt æra, hvis du ønsker at samle på dem fra denne æra, og det samme gælder for at samle på sneakers fra et bestemt mærke. Jordan 1 er en sneaker fra den første æra i sneakershistorien, hvor mærket blev lanceret af Nike i 1985. Det er en af de mest eftertragtede sneakers i verden, og den har en stor værdi. Hvis du er en samler af sneakers, og du ønsker at forstå værdien af en bestemt sneaker, så læs videre for at lære mere om Jordan 1.

Hvad er Jordan 1?

Jordan 1 er den første signatursko til Nikes ikoniske atlet, Michael Jordan. Skoen blev udgivet i 1985 og revolutionerede sneakersverdenen.

Hvorfor er Jordan 1 så dyrt?

Jordan 1 er så dyr, fordi det var den første sneaker, som Michael Jordan nogensinde havde på. Sneakeren blev oprindeligt udgivet i november 1985, og den er blevet genudgivet mange gange i årenes løb. I dag er de fleste sneakers mere værd end det, de koster, når de købes til detailpris, da efterspørgslen er stor efter disse sneakers.

Hvor meget er Jordan 1 værd?

Prisen på Jordan 1 sneakers varierer. Prisen kan stige eller falde afhængigt af, hvilken stand de er i, og hvor sjældne de er (men det afhænger også af udgivelsesåret). For eksempel kan et par Jordan 1’ere koste dig 200 dollars, hvis de er i en god stand og ikke er særligt sjældne, men priserne kan gå op til 1.000 dollars for visse par. Det betyder, at prisen ikke er fast, og at den kan ændre sig afhængigt af udbud og efterspørgsel.

Konklusion

Jordan 1 er den sneaker, der ændrede alt. Den kom til verden, fordi Nike ønskede at skabe en basketballsko med et Nike-logo på ydersålen. På det tidspunkt var Nike bekymret over den nye NBA-regel, der krævede, at spillerne skulle bære sko med gummisåler i stedet for læder. Jordan 1 havde en gummisål og blev dermed det første Nike-produkt med Nike-logoet “swoosh”. Der er så mange ting at elske ved Jordan 1, lige fra farvevarianterne til overdelen i nylonnet, men det er ikke kun sneakerheads, der elsker dem – de er også blevet båret af berømtheder som Pharrell og Kanye West. Uden Jordan 1 ville vi ikke have haft så mange klassiske sneakers som Air Jordan 3 eller 4. Og vi havde måske aldrig oplevet glæden ved at se Michael Jordan spille i Space Jam på skærmen.